RSS

Nem túl közismert, hogy nem a 2005-ben megjelent 100 millió dolláros film volt az első egészestés adaptációja a közismert képregénynek, hanem több mint tíz évvel azelőtt már feldolgozták a sztorit. 1992-ben a Constantin Film birtokában volt épp a Marvel sorozat megfilmesítési joga, de a szerződésük értelmében, ha az év decemberéig nem kezdik meg a forgatásokat, elveszítik a jogokat. Így hát belefogtak a forgatásba, de nem volt meg a megfelelő anyagi hátterük egy nagy költségvetésű mozi megvalósításához, csupán 1.98 milliót költöttek. A film összes szereplője és munkása nagyon kevés pénzért dolgozott és a forgatás is alig egy hónapig tartott csak.

Ezzel filmmel a stúdió csak ki akarta pipálni a szerződésben vállaltakat, de ezt a szereplőkkel nem közölte. Sőt kezdettől fogva az volt a terv, hogy a filmet be sem mutatják, de azért a színészeket több képregény fesztiválra is elküldték, hogy népszerüsítsék a filmet. 1993 januárjában már be is fejezték a forgatást, ebből lehetett volna sejteni, hogy itt valammi nem stimmel.  A filmet hivatalosan soha sem mutatták be, de nem hivatalosan gyorsan terjedt, annyira, hogy a Wizard Magazin be is válogatta az 50 legjobb képregényfilm közé. Ennél is meglepőbb, hogy a listán megelőzte a Batman és Robin valamint a Vörös Szonja filmeket is, amiknek a költségvetése közel hússzorosa volt a Fantasztikus Négyesnek.

A film trailere:



Címkék: film képregény marvel fantastic four

A bejegyzés trackback címe:

https://kockaklub.blog.hu/api/trackback/id/tr591977747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.