RSS

Az internet megjelenésével gyakorlatilag egy időben megjelentek az online képregény strip-ek, bár ezek még ftp szervereken és useneten keresztül terjedtek eleinte. A kilencvenes évek elején, mikor a rádiókból a House of Pain Jump Around című nótája bömbölt egyfolytában, valaki a világon először használta a webcomic kifejezést. Azóta gombamód szaporodnak ezek  képregények, amik talán a napilapokban megjelenő stripekhez hasonlítanak leginkább, de gyakran abszolút rendszertelenül látnak napvilágot.

Vannak persze olyanok is, amik egy komplett történetet mesélnek el folytatásokban, így jobban hasonlítanak a hagyományos képregényfüzetekhez. A képregényrajongók általában nem tartják ezeket a műveket igazán érdekesnek, hiszen nem lehet kéznevenni a színes-szagos füzeteket, így nehezebb hozzájuk kötődni, és valljuk be gyűjteni sem lehet őket igazán.

A jövő héten induló sorozatban minden csütörtökön bemutatok egy-egy klasszikus, vagy személyes kedvenc wecomicot, hátha többen is kedvetkaptok pár sorozat követéségez. Lesznek strip-ek és képregények is, így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.



Címkék: képregény webcomic

A bejegyzés trackback címe:

https://kockaklub.blog.hu/api/trackback/id/tr272035134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.