RSS

A Sony 1981-ben mutatta be a mindenki által ismert 3.5"-os floppy lemezt, ami viszonylag gyorsan felváltotta a 5.25"-os "nagy floppy"-t, mivel utobbi csak fizikai méretében volt nagyon, tároló kapacitásban nem. Évekig ezeken a lemezeken tároltuk és hordoztuk az információkat és ezzel párhuzamosan próbáltuk mIRC-en megtalálni a mindenhatót, hogy amikor átugrunk a haverunkhoz a Windows 3.11 15db telepítőlemezével, mindegyikek rajta legyen aminek rajta kell. Ezen a küldetésen a trolin és villamoson való utazás sokat tudott nehezíteni és tényleg jól jöttek ilyen helyzetben égi kapcsolatok.

Aztán jöttek a CD írók, DVD írók, pendriveok és el is felejtettük a "kislemez"-t, egészen addig, amíg 2010. április 23-án a Sony be nem jelentette, felhagy a gyártással. Ekkor mindenki arra gondol: Még mindíg gyártják? És a válasz: Igen. Sőt 2009-ben a Sony 12 millió (!) darabot adott el belőle, ezért a forgalmazást nem is állítják le azonnal, hanem csak 2011 márciusában.

Tegyük fel, hogy van otthon egy csomó floppynk. Mihez tudunk vele kezdeni? Elvégre ez egy darab számítástechnikai történelem, lehet, hogy unokánk egy nap majd csillogó szemmel fogja szemlélni a nagypapi kacatjai között, viszont addig is célszerű lenne neki valami funkciót találni. Poháralátétnek tökéletes, a LAN-partyk remek kiegészítője lehet. Ha baráti körünkben vannak technofil lányok (vagy fickók akik női ékszereket hordanak)  akkor nagyon egyszerűen készíthetünk nekik egy pár fülbevalót is lemezekből. Ha nagyon sok lemezünk van, szóba jöhet még a táska is, amit valószínüleg olyan érzés hordani, mint Zuzu Petals-al beszélgetni, de ha egy Linux héjprogramozó konferencián ebből vesszük elő a laptopot, egész este ingyen sörözünk.

Ezeken kívül még természetesen rengeteg lehetőség van, várjuk kommentekben az ötleteket.



Címkék: kütyü

A bejegyzés trackback címe:

https://kockaklub.blog.hu/api/trackback/id/tr601962172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.