RSS

A webcomic csütörtök sorozatot rögtön az egyik kedvenc online képregényem bemutatásával kezdeném. A Gone with the Blastwave kicsit hajaz a hagyományos képregényekre, egy-egy része kicsit olyan mintha egy kéregény lapjait olvasnánk, pedig a valóságban a finn Kimo Lemetti, aki író és rajzoló egy személyben, teljes egészében digitálisan állítja elő ezt a webcomicot. Nincs ceruzahegyezés, semmi tus rajz, csupán egy Wacom tábla és a Photoshop valamelyik verziója szükséges ahhoz, hogy ez a poszt-apokaliptikus történet megelevenedjen a képernyőnkön.

Nyilván ebből a felvezetőből kiderült, hogy a történet egy nagy világégés utáni, sugárfertőzött, mutáns állatokkal teli világban játszódik. Erről a világról sokkal többet nem tudunk, csak azt, hogy a Vörösek, Sárgák és Kékek csapatai harcban állnak és egy nagyvárosban kergetik egymást. A történet a Vörösek két katonájának sorsát követi, akik különféle furcsa,kicsit morbid kalandokba keverednek. A történet rendkívül szórakoztató, ugyanakkor remekül bemutatja a háború kilátástalanságát és a csatatéren céltalanul bolyongó katonák mindennapjait.

A képregény jelenleg a 43. résznél tart és nemrég megjelent egy nyomtatott gyűjteményes kötet is, de a rajongók pillanatok alatt el is kapkodták. Magyar nyelven is megjelentek a stripek köszönhetően egy (feltehetően) rimaszombati rajongónak, rajta kívül még szlovák, orosz, lengyel, francia és cseh olvasók is csináltak nem hivatalos fordításokat. A népszerűség ellenére a sorozat jelenleg áll. A rajongók ugyan követelik a folytatást, de Kimo-t ez nem hatotta meg, elég arrogánsan válaszolt saját weboldalán, miszerint jelenleg inkább a TGSA képregényen dolgozik, de ígérete szerint 2015-re a történetet le fogja zárni. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Egyébként így készül a képregény:



Címkék: képregény webcomic gone with the blaswave kimo lemetti

A bejegyzés trackback címe:

https://kockaklub.blog.hu/api/trackback/id/tr432052968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.