RSS

Szombaton ünnepelni a Május 1-jét olyan, mint Batmanre símaszkot adni, eltakarjuk ugyan az állát is, de amúgy sem lehet feldezni benne Bruce Waynet. Szombaton meg amúgy sem dolgozunk. Tehát ideológiailag felszabadult ez a nap, így ünnepeljük inkább az Ingyen Képregény Napot.

Ha az Egyesült Államokban élünk akkor csak annyi a teendőnk, hogy bemegyünk egy képregényboltba és felmarkoljuk az ingyen képregényünket. Ugyanis idén május elsejére esik az a képregényrajongók által életrehívott esemény aminek a célja új olvasók megszólítása és régi rajongók visszacsalogatása a popkultúra eme remek műfajához. Az alulól jövő kezdeményezéshez csatlakott több képregénykiadó is, akik gyakran nagy kedvezménnyel vagy valóban teljesen ingyen bocsátanak a boltok rendelkezésére  újságokat. Sőt, csak erre az alkalomra különszáokkal is elő szoktak rukkolni, az idei lista a Free Comic Books Day oldalán megtalálható. Sőt az igazán ügyesek egy War Machine figura boldog tulajdonosai is lehetnek.

A nap nem fix dátumra esik, a dátumot még szofisztikáltabb algoritmussal kell kiszámítani mint Húsvét napját: Május első szombatja ami egy nagyobb volumenű képregényből készített mozifilm premierje után van. Remélem mindenkinek feltűnt, hogy az Ironman 2-t kiválasztottak már láthatták és hamarosan világszerte mozikba kerül, ami remek indokot ad arra, hogy a sajtó kiemeltebben foglalkozzon a képregényekkel és így talán még több ember szereti meg a műfajt.

Itthon a Trillian képregénybolt 2005-ben csatlakozott a mozgalomhoz, igaz kicsit módosítva a feltételeken, hiszen a posta ilyen nemes ügyek esetén is megsarcolja az ügyfeleit. Idén viszont nem tudom lesz-e ajándék újság vásárlás mellé, hiszen az üzlet az Oktogonhoz (Budapest, Teréz krt. 12)  költözött és pontosan ma van az üzlet megnyitója. Egy próbát azért megér.

Aki nem hiszi el hogy ilyen van, az hallgasson Hugh Jackmanre:



Címkék: képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://kockaklub.blog.hu/api/trackback/id/tr821956029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.